Min väg hit.

När jag gick på college för många år sedan, strax utanför Seattle, gick jag en kurs i tal och kommunikation. Det jag minns mest av allt var när vår lärare sa: ”Jag har hört att det japanska tecknet för kommunikation är ett hjärta med ett öra i”. Jag har gjort detta uttalande till en av mina ledstjärnor. Att lyssna. Inåt. Till människor. Inte vad de säger, utan vad som döljer sig bakom orden. Att lyssna på det som finns i människors själ och hjärtan. Jag har lyssnat på tusentals människor. Döende, levande, i smärta, i glädje, till de som inte kan tala…. Och till de osynliga. Jag har varit på andra sidan och kommunicerar med andar på många nivåer.

Jag heter Elof Almebäck och bor på landet en timme sydväst om Stockholm. Jag brinner för att vara närvarande med det som är, personlig utveckling och allmän medvetenhet om sig själv och sin omgivande miljö för att medverka till ett hållbart liv på jorden. Jag är pappa, make, snickare, visionär och själskommunikatör, som älskar att skriva och ta långa promenader i fjällen. Av nödvändighet och nyfikenhet har jag mer än 30 års erfarenhet av djup bearbetning med mig själv och andra, arbetat mycket med utvecklingstrauma och anknytningsproblem, är certifierad energispecialist, har noga utforskat min intuition och magkänsla, samt har en grundläggande medicinsk utbildning. Alla dessa erfarenheter kommer väl till pass när jag utför det arbete som jag gör.

Jag är övertygad om att det är absolut nödvändigt att hitta och kalibrera sin inre kompass. Det finns ingen sanning där ute, och i en allt mer komplex värld måste du förlita dig ännu mer på din egen inre vägledning. Enligt min erfarenhet finns denna vägledning inte i huvudet eller ens i hjärtat, utan i själva kärnan av ditt väsen – i din själ.

Jag har haft ett underbart, smärtsamt, kaotiskt och spännande liv, bott utomlands i nio år och har erfarenheter från en mängd olika jobb, studier, kurser och otaliga möten med en mängd olika människor och andliga väsen i alla möjliga situationer. Av detta har jag lärt mig några få men värdefulla saker: de flesta människor, såväl som andar, vill bara bli lyssnade på, respekterade och sedda för vilka de är. Jag har också förstått att de viktigaste färdigheterna för att få ett meningsfullt liv är att lösa mina barndomstrauman, hitta min inre röst, bygga hälsosamma relationer med människor och andevärlden samt att lära mig att leva i och med naturen.

Jag ser fram emot att höra av dig, vad du står i och hur jag kan hjälpa dig på din resa.